hotel-propuh-u-malom-maju-uskoro-odlazi-u-povijest
EURCO d.d.

"HOTEL PROPUH" u Malom Maju uskoro odlazi u povijest


U roku od nekoliko dana bit će srušeno betonsko ruglo Servo Mihalj u porečkom Malom Maju, ili kako su ga građani nazvali „hotel propuh“.

Usprkos mnogobrojnim teškoćama vezanim uz mogućnost razvoja predmetne investicije u proteklom periodu, preuzeli smo ugovornu obvezu da najkasnije do rujna ove godine u potpunosti ukloni postojeći objekt za koji je ishođena pravomoćna dozvola za uklanjanje.S obzirom na preuzete obveze primorani smo na hitno uklanjanje. Izvedbu radova na uklanjanju bespravnog objekta ugovorili smo s tvrtko Eurco iz Vinkovaca. Trenutne aktivnosti su nastavak već ranije započetih radova na uklanjanju objekta, pojasnila je Jelančić  iz ureda uprave poduzeća Allegheny Financiala i dodala  da su Servo Mihalj, kao bespravno sagrađeni objekt kupili još 2003. godine i to putem javnog natječaja od Hrvatskog fonda za privatizaciju i Grada Poreča.

Materijal iz ruševine će se reciklirati

Predmetni radovi obavljaju se u skladu s ugovorenim rokovima, a prema terminskom planu bit će obavljeni najkasnije do 1. srpnja. 

Ukupno je oko 3.300 kubika ugrađenog materijala, a  u procesu razgradnje doći će se do 5.500 kubika. Sav taj materijal bit će zbrinut po zakonu, odnosno reciklirat će se. Također, budući da se u medijima spominjala buka građevinske mehanizacije, izvođač, tvrtka Eurco koja posjeduje sve zakonom propisane potrebne dozvole i dokumentaciju za ovakvu vrstu posla, naručio je u srijedu mjerenje buke. Izvela je to ovlaštena tvrtka Elkron iz Pule koja je izmjerila da postojeća tri bagera na gradilištu ne prekoračuju dozvoljenu razinu buke.

Servo Mihalj je više od četvrt stoljeća trn u oku građanima tog dijela Poreča koji su se mnogo puta pitali čije je uopće taj zapušteni betonski mastodont kojega okružuje veliko zemljište. Stoga su višekratno tražili da se konačno betonska nakaza sruši. Koliko god taj objekt izgledao laicima velik, ovlaštenom poduzeću, treba malo vremena da ga sravni sa zemljom. 

Foto: Glas Istre

Profil tvrtke

EURCO d.d. za graditeljstvo, inženjering i zaštitu okoliša, tvrtka je specijalizirana za izvođenje poslova rušenja i uklanjanja građevina, reciklažu građevnog materijala, izgradnju objekata posebne namjene te sanaciju odlagališta komunalnog otpada, iza koje ostaju uspješno obavljeni poslovi, ekološki oslobođen prostor pripremljen za novu izgradnju i što je posebno značajno zadovoljni investitori.
Preuzmite profil tvrtke

Certifikati

 

Naši certifikati